Bemutatkozás

A Szega Books Kft. - az előd Szerényi és Gazsó Bt.-vel együtt - több mint 20 éve foglalkozik tankönyvek, szakkönyvek kiadásával, valamint különböző tananyagok összeállításával. Partnereink elsősorban a szakmát tanulók, illetve tanító műszaki tanárok. Emellett kivitelezők, mérnökök, tervezők is haszonnal forgatják könyveinket. Célunk, hogy évről évre az igényeknek megfelelő, pontos szakmai információkat tartalmazó, ábrákkal gazdagon illusztrált tankönyvekkel segítsük az építőipari és faipari szakmai képzést. Ezért folyamatosan követjük a szakmai és a tantervi változásokat is kínálatunkkal. Bár a jogszabályok gyorsan változnak, ügyelünk, hogy a lehető legjobb műszaki tartalmú tankönyveket tudjuk átnyújtani.

Nyomtatott könyv ...

Honlapunkon - mint bárhol máshol - megtekinthetik hagyományos Nyomtatott könyveink (szürke szín) legfontosabb adatait, mintaoldalait, tartalomjegyzékeit és regisztráció után rendelhetnek termékeinkből. Szakmacsoportok és azon belül szakmák szerint csoportosítottuk a tankönyveinket. Az egyes könyv típusok keresését (tankönyvlista, új, kifutó stb.) szűrő könnyíti. A könyvek alapadatai, rövid leírása, tartalomjegyzéke mellett mindenhol igyekeztünk megadni azt a modult, tantárgyat, amelyhez a könyvet ajánljuk. Emellett lapozható formában megtalálható a teljes tartalomjegyzék és néhány mintaoldal a könyvből.

Digitális tankönyv...

A nyomtatott tankönyveink 2016 szeptemberétől elérhetőek digitális formátumban is. Ezzel lehetővé tesszük, hogy nemcsak papír alapon, hanem digitálisan is elérhetőek a könyveink. Alapvetően két elektronikus változatot különböztetünk meg.

E-Book - Tablet verzió (narancssárga szín): Diákoknak, olvasóknak szánt elektronikus változat. Elsősorban tabletet javaslunk a megjelenítéshez (okostelefonon, a mérete miatt, korlátozottan működik). A választott licenc időtartam alatt jeleníthető meg. Kiegészítő információkat korlátozottan tartalmaz. Folyamatos internet kapcsolattal, honlapunkról, böngészőn keresztül működtethető.

E-Book - Tanári verzió (kék szín): Iskolai felhasználásra szánt változat. Számítógépen, kivetítőn, digitális táblán, mobil eszközön a választott licenc időtartam alatt jeleníthető meg. A tankönyvhöz kapcsolódó oktatási segédanyagokat, kiegészítéseket tartalmaz. Folyamatos internet kapcsolattal, honlapunkról, böngészőn keresztül működtethető. Ezzel a változattal tehát a tanórai oktatást digitális tartalmakkal lehet feltölteni, könnyebbé, színesebbé tenni.

Egyéb munkák ...

A tankönyvek kiadása mellett szakmai kihívásokat is keresve készítettünk több építőipari cég számára alkalmazástechnikai kiadványt, tervezési segédletet, illetve szerkezeti csomópontokat.

Leier Hungária Kft. 2009-es alkalmazástechnikai sorozatát teljes egészében (tördelés, rajzok, szakmai számítások, szövegek) cégünk készítette. A kiadványokat a termékváltozások nyomán 2016-ban egy jelentős frissítés, megújulás követte. Mérnökeink készítették az új sorozat Falazóelemek 2017 és Előregyártott betonelemek 2016 című kiadványait.

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. (korábbi Mediterrán) számára még 2005-ben állítottuk össze a mai Alkalmazástechnikai útmutató alapjait jelentő kiadványt. A cserépgyár szerkezeti csomópontjait azóta is cégünk tartja napra kész állapotban, illetve a termékbővítés során fellépő alkalmazástecnhikai kérdésekben is együttműködünk a gyárral.

Meva Zsalurendszerek Rt. számára az anyavállalat német segédanyagai alapján, a cég mérnökeinek közreműködésével készültek el a hazánkban leggyakrabban használt MevaFlex, MevaDec és Meva Univers alkalmazástechnikai segédletek.

Somapak Kft. csomagolástechinkai gépgyár termékeit bemutató összefoglaló kiadványt készítettük el több nyelven. A katalógus mellett egységes megjelenésű termékadatlapok, gépkönyvek készültek.

YBL Építőipari Tiszk számára készült a 2006. évi OKJ moduljaihoz 2011-ben egy animált oktatási segédanyag, oktatóanyag 8182 animált diával, kb. 2500 rajzzal, fotóval.

Kontraszt Kft. számára tördelési és korrektúrázási munkát végeztünk több kiadványban.

 

 

 

Szega Books Csapata