Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

www.szega.hu - évényes: 2021.02.05-től

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.szega.hu honlapnak és webáruháznak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban ÁSZF)! Kizárólag abban az esetben rendelje meg termékeinket, illetve vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben az ÁSZF minden pontját elolvasta, értelmezte, és azokkal egyetért, valamint kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon történő megrendelésének véglegesítésével elfogadja jelen ÁSZF tartalmát. Kérjük, hogy az ÁSZF rendelkezéseit minden vásárlás előtt szíveskedjen elolvasni!

A termék megrendelésével a Vevő és Eladó között létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen ÁSZF, valamint a honlapon található további tájékoztatások határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza jelen ÁSZF a Vevőt és az Eladót illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv. A létrejövő szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat a Szega Books Kft. nem iktatja.

Az ÁSZF rendelkezéseit Szega Books Kft. csak a vonatkozó jogszabályok betartása mellett módosíthatja. A változás minden esetben a honlapon történő megjelenéstől érvényes, így a már létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érinti. Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól a szerződés további pontjai érvényben maradnak.

A Vevő az ÁSZF-fel, a honlap használatával, működésével, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével, a megrendelési és szállítási folyamattal kapcsolatos kérdéseit, illetve egyedi igényeit a Szega books Kft. munkatársaival tudja egyeztetni az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

 

1. Üzemeltető

Cégnév: Szega Books Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Szega Books Kft.)
Székhely: H-7621 Pécs, Teréz u. 11-13. 1/28.
Iroda (levelezési cím): H-7621 Pécs, Teréz u. 11-13. 1/28.
Adószám: 13178187-2-02
Cégjegyzékszám: 02-09-069124 (Pécsi Törényszék mint Cégbíróság)
Telefonszám: +36 72 212 943, +36 20 239 72 80
Honlap: www.szega.hu
Email cím: info@szega.hu
Képviselő: Szerényi István – ügyvezető
Kapcsolattartó: Zsálig Eszter
Szállítási partnerek: Express One Hungary Kft. és FoxPost Zrt.

 

2. Adattovábbítási nyilatkozat

Tudomásul veszem, hogy a(z) Szega Books Kft. (7621 Pécs, Teréz u. 11-13. 1/28.) adatkezelő által a(z) https://szega.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Szolgáltató Kft. (SimplePay), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok és szállítási cím adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

 

3. Termékkínálat

A www.szega.hu oldalon a Szega Books Kft. által kiadott könyveket (Nyomtatott és E-Book verziók) online úton lehet hozzáféréstől függően megtekinteni, illetve megrendelni:

 • Nyomtatott könyv (szürke szín jelöli). Hagyományos, nyomtatott kiadvány. Akkreditált, a tankönyvjegyzéken szerepel (ahol az adott könyvnél a tankönyvvé minősítés határozata letölthető).
 • Nyomtatott könyv + E-Book – Tablet verzió (szürke szín jelöli). Két terméket tartalmaz: a Nyomtatott könyvet és az E-Book – Tablet verziót. Akkreditált nyomtatott kiadvány, a tankönyvjegyzéken szerepel (ahol az adott könyvnél a tankönyvvé minősítés határozata letölthető). A belső borítón elhelyezett matricán szereplő kóddal (regisztrációt követően – 4. pont) a Vevő az ott megadott időtartamig hozzáfér az E-Book – Tablet verzióhoz. Az elektronikus hozzáférés a lejárati idő alatt és után is bármikor, többször is, a matricán szereplő kedvezménnyel meghosszabbítható. Az árengedmény a rendelés véglegesítése előtt kerül levonásra az érvényes árlista szerinti árból.
 • E-Book – Tablet verzió (narancssárga szín jelöli). Elsősorban diákoknak és magánfelhasználóknak szánt termék. Az akkreditált nyomtatott könyv tableten olvasható, elektronikus változata. Okostelefonon is fut, de a kijelző mérete miatt a tabletes használat előnyösebb. Asztali gépen, laptopon, e-book olvasón nem fut, nem elérhető! Színes, szövege és ábraanyaga nagyítható. Kiegészítő információkat, segédanyagokat tartalmaz (pontos információ az adott könyvnél, ikonokkal jelölve). Használatához folyamatos internetkapcsolat szükséges. Böngészőben nyitható meg (ajánlott Chrome, Firefox). 1, 2 vagy 3 éves időtartamra vásárolható.
 • E-Book – Tanári verzió (kék szín jelöli). Elsősorban oktatási intézményeknek, tanároknak szánt változat. Az akkreditált nyomtatott könyv számítógépen, laptopon, okostáblán és bármely mobileszközön olvasható változata, mely projektorral is kivetíthető. Színes, szövege és ábraanyaga nagyítható. Kiegészítő információkat, segédanyagokat tartalmaz (pontos információ az adott könyvnél, ikonokkal jelölve). Használatához folyamatos internetkapcsolat szükséges. Böngészőben nyitható meg (ajánlott Chrome, Firefox). 1 vagy 2 éves időtartamra vásárolható. Oktatási intézményekkel (illetve a fenntartó Szakképzési Centrummal) külön felhasználói szerződést kötünk használatára.

 

4. Árak

A termékekre megadott árak minden esetben bruttó fogyasztói árak. A nyomtatott termékek bruttó ára 5%-os áfát, az E-Book – Tablet verzió és E-Book – Tanári verzió licenc ára 27%-os áfát tartalmaz. A feltüntetett egységárak nem tartalmazzák a fizetési/átvételi módtól függő szállítás díját, ezt a 9. pontban foglaltuk össze. A szállítási díj 27%-os áfát tartalmaz. Külön csomagolási költséget semmilyen esetben sem számítunk fel. A E-Book – Tablet verzió és E-Book – Tanári verzió licencek aktiválásakor, illetve lejártakor semmilyen külön költség nem merül fel.

 

5. Regisztráció, bejelentkezés, könyvben található egyedi kód érvényesítése

A www.szega.hu oldalon történő vásárláshoz, megrendeléshez, illetve a már megvásárolt E-Book tartalmak megtekintéséhez regisztrációval kell rendelkezni honlapunkon, és azon bejelentkezve kell lenni. A rendszer 10 inaktív perc után kilépteti a felhasználót.

Új felhasználó. A regisztráció a felső menüsor Bejelentkezés ikonjára (fehér ember), majd a Regisztráció gombra kattintva indul. Itt kell megadni a legfontosabb személyes adatokat (név, e-mail cím, jelszó). Jelszóban szerepeljen vegyesen kis- és nagybetű, szám és speciális karakter (&@.,-_!%#$?=), valamint legalább 8 karakter hosszúságú legyen. Az adatok pontossága elengedhetetlen, mert a megadott e-mail címre küldjük a rendelések visszaigazolását. Pontatlanul megadott e-mail címmel meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítése. Nyomtatott könyv + E-Book – Tablet verzió termék vásárlása esetén a belső borítón található kódot az erre szolgáló mezőbe beírva és a kódot érvényesítve érhető el a könyv/tartalom (a 2. pontban meghatározott feltételek szerint). Bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatti táblázatban megjelenik az elektronikusan elérhető könyv(ek) minden adata.

Regisztrációval már rendelkező felhasználó. A korábban megadott névvel és jelszóval, a Bejelentkezés ikonra (fehér ember) kattintva lehet belépni az oldalra. Ezt az állapotot a felső menüsorban narancssárga színnel kiírt felhasználói névvel jelzi a rendszer. Elfelejtett jelszó esetén a kék színű Elfelejtette a jelszavát? linkre kattintva a rendszer a regisztráláskor megadott címre jelszóemlékeztető e-mailt küld, amellyel úgy jelszót lehet készíteni. Ha az új jelszó sem működik, vagy a jelszóemlékeztető e-mail 24 órán belül nem érkezik meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Ha Nyomtatott könyv + E-Book – Tablet verzió terméket vásárolt, akkor a belső borítón található kódot bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatti Licenc kód mezőbe beírva és a kódot érvényesítve érhető el a könyv/tartalom (a 2. pontban meghatározott feltételek szerint). Bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatti táblázatban megjelenik az elektronikusan elérhető könyv(ek) minden adata.

 

6. Személyes adatok rögzítése

Belépés után az Adataim oldal jelenik meg. Itt 4 külön fülön láthatóak az alábbiak:
1. E-Book licenc: Kód, Név (könyvcím), Verzió, Desktop, Licenc kezdete, Licenc vége adatokkal. Ezen a fülön is lehetőség van könyvébe ragasztott egyedi kód megadására, ha E-Book - Tablet verzióval rendelkezik.
2. Megrendeléseim: Azonosító, Státusz, Összeg, Dátum adatokkal az adott időpontig történt vásárlásokról.
3. Adataim: Név, E-mail, Telefonszám, Jelszó adatokkal. Itt lehet hírlevélre is feliratkozni.
4. Címeim: Név, Cég, Cím, Ország, A cím törlése adatokkal. Új cím felvitelekor a felugró ablakban minden piros mezőt ki kell tölteni (Név, Irányítószám, Város, Utca, Közterület, Házszám, Ország, Mobiltelefon). A Cégnév, Adószám és EU adószám mezők kitöltésével ezek az adatok is megjelennek a számlán. A rögzített címeket elő lehet hívni a megrendelések leadásakor, mind a szállítási adatokhoz, mind a számlázási adatokhoz. Számlázási és szállítási adatokat megrendeléskor is fel lehet vinni.

Telefonszámot az esetlegesen felmerülő problémák egyszerűbb kezelése miatt kérjük megadni, illetve ha FoxPost automatába kéri a szállítást, akkor a futárszolgálat kizárólag SMS üzenetben küldi az automata nyitásához szükséges kódot, ezért lehetőleg közvetlen mobilszámot rögzítsen.

 

7. Rendelés menete

Regisztráció, bejelentkezés. A www.szega.hu oldalon történő vásárláshoz, megrendeléséhez, illetve a már megvásárolt E-Book tartalmak megtekintéséhez regisztrációval kell rendelkezni honlapunkon és azon Bejelentkezve kell lenni. (lásd 3-4. pontok)

Termék kiválasztása. A vásárláshoz az adott kiadvány oldalán kell állni. Itt megtalálhatók a könyv legfontosabb adatai, valamint itt kell eldönteni, hogy a rendelkezésre álló termék-változatok közül melyiket kívánja megvásárolni (lásd 2. pont). A kiválasztott termék-változat ablakában kell megadni a kért darabszámot, licencszámot, illetve E-Book esetén a választott licenc időtartamot. Ekkor a termék a Vevő virtuális kosarába kerül (még nem jelent hozzáférést a tartalmakhoz). A kosárban található tételek számát a felső menüben, a fehér kosár gomb alatt narancssárga alapon egy fehér szám jelzi. A rendszer ekkor nem ugrik automatikusan a fizető felületre, tovább lehet böngészni a honlapot, és tetszés szerint újabb termékeket lehet elhelyezni a kosárba. A vásárlás befejeztével a felső menüsorban lévő fehér kosár ikonra kell kattintani.

Kosár - Tétel véglegesítés. A kosár jelenik meg az alábbiakkal: borító, legfontosabb könyv adatok, termék változat, egységár, darabszám, licenc hozzáférés időtartam, valamint a termékek összértéke. Itt tetszés szerint lehet a darabszámokat változtatni (E-Book változatok esetén a licenc időtartamát már nem) és a tételeket a kuka ikonnal törölni. Ettől függően látja a megrendelt tételek egységárát és összértékét is. A feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak, a mindenkor érvényes kiadói árlista alapján. Nyomtatott könyv esetén a feltüntetett összeg nem tartalmazza a szállítási és fizetési módtól függő szállítási költséget. A Vásárolok még gombbal vissza lehet lépni a webshopba, a Tovább gombbal lehet folytatni a megrendelést.

Kosár - Számlázási és szállítási adat megadás. A megrendelni kívánt termékeket rögzíti a rendszer, azokon itt változtatni már csak visszalépéssel lehet. Ekkor kell a Számlázási és Szállítási adatokat megadni. Ezt meg lehet tenni szabadon kitöltve az egyes mezőket, illetve elő lehet hívni a felhasználóként rögzített címeket. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező: Név, Ország, Város, Utca, Közterület, Házszám, Irányítószám, Telefon! Telefonszámot az esetlegesen felmerülő problémák egyszerűbb kezelése miatt kérjük megadni, illetve ha FoxPost automatába kéri a szállítást akkor a futárszolgálat kizárólag SMS üzenetben küldi az automata nyitásához szükséges kódot, ezért lehetőleg közvetlen mobilszámot rögzítsen. Valós Szállítási címet adjon meg! Hibás cím megadásból eredő meghiúsult szállításért felelősséget nem vállalunk. A Számlázási adatok alapján készül el a megrendelt termékről a számla. Cégek esetében kötelező kitölteni Cégnév és Adószám mezőt is (nem magánszemély adóazonosító jele). Cégünk minden vásárlásról áfás számlát állít ki. Amennyiben a számlázási és szállítási címe megegyezik, helyezhet pipát a fülön látható dobozba is. Amennyiben a szállítási adatok nem egyeznek a számlázási adatokkal, úgy mindegyik mező kitöltése kötelező! A megrendelt termék a megadott szállítási címre fog megérkezni. A Vissza gombbal a Kosár-ba lehet visszatérni, a Tovább gombbal lehet folytatni a megrendelést.

Kosár (Megrendelés véglegesítés). Összefoglalva láthatja a megrendelés eddig rögzített adatait. Ellenőrizze azokat! Ha bármelyik adatban hibát észlel, a „Vissza” gombra kattintva a korábbi lépésekhez juthat, és ott módosíthatja az adatokat. Az adatok ellenőrzése után lehet kiválasztani a kívánt szállítási és fizetési módot. Szállítási lehetőségek:
- Személyes átvétel (Irodánkban).
- Házhozszállítás (Futárszolgálattal).
- Express One Csomagpont.
- Foxpost Automata.
Express One Csomagpont vagy FoxPost Automata választása esetén a megjelenő térkép segítségével ki kell választani a felajánlott címek közül azt, ahol a csomagot át szeretné/tudja venni.

Fizetési lehetőségek:
- Készpénz: Személyes átvétel (Irodánkban).
- Utánvét (készpénzben vagy bankkártyával a futárnak, átvételkor): Házhozszállítás, Express One Csomagpont és Foxpost Automata.
- Bankkártya - SimplaPay (rendeléskor): Személyes átvétel (Irodánkban), Házhozszállítás, Express One Csomagpont és Foxpost Automata.

Felhívjuk figyelmét 20.000 Ft feletti megrendelés esetén a választott szállítási és fizetési módtól függetlenül szállítási költség nincs. 20.000 Ft alatti megrendelés esetén a szállítási költség a választott szállítási és fizetési módtól függ. Minden egyes megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van. A szállítási költségek az alábbi táblázat szerintiek.

Szállítás módja / Fizetés módja Készpénz Utánvét (készpénz átvételkor) Utánvét (bankkártya átvételkor) Bankkártya (SimplePay) rendeléskor
Személyes átvétel 0 Ft - - 0 Ft
Házhoz szállítás - 1790 Ft 1790 Ft 1390 Ft
Express One csomagpont - 1790 Ft 1790 Ft 1390 Ft
FoxPost automata - - 790 Ft 790 Ft

 

A Megjegyzés rovatban bármilyen információt elhelyezhet akár az adminisztrációval, akár a termékkel, a kiszállítással kapcsolatosan.

A megrendelés akkor rögzíthető, ha pipát helyez az alábbi mondatok mellé: Ellenőriztem a megrendelt könyvek címét, mennyiségét, licenc időtartamát, valamint valós és pontos számlázási és szállítási adatokat adtam meg. Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.

 

8. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása kizárólag munkanapokon történik 7.30-16.00 óra között. A www.szega.hu honlapon ezen időponton kívül is van lehetőség megrendelések leadására, de azok feldolgozása csak a következő munkanapon kezdődik meg.

A megrendelésének beérkezéséről rendszerünk automatikusan visszaigazoló e-mailben értesíti Vevőt. Az e-mail tartalmazza a megrendelt könyvek címét, bruttó fogyasztói árát, a nyomtatott könyv esetén a szállítási költséget, E-Book esetén a licenc időtartamokat, a számlázási és szállítási adatokat, valamint az utalást az ÁSZF-re. Az adatok feldolgozása ekkor veszi kezdetét. Ha a visszaigazoló e-mailt a megrendelést követő 1 órán belül nem kapja meg, azt rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége okozhatja. Ilyen esetekben kérjük forduljon hozzánk elérhetőségeinken (telefonon munkanapokon 7.30-16.00 óra között állunk rendelkezésére). Javasoljuk továbbá, hogy ellenőrizze a SPAM (levélszemét) mappát levelező rendszerében.

Nyomtatott könyvre leadott rendeléseket a készlet erejéig teljesítjük. Ha valamelyik termékből a kért darabszámot valamilyen ok miatt nem tudjuk küldeni, e-mailben vagy a megadott telefonszámon értesítjük. Ekkor a közösen egyeztetett feltételek alapján folytatjuk a megrendelés teljesítését, vagy töröljük megrendelését.

Nyomtatott könyvre és E-Book-ra egyszerre leadott rendelések esetén a nyomtatott könyvek kiszállítása a Nyomtatott könyvekre választott kiszállítási mód és a vonatkozó feltételek szerint, míg az E-Book aktiválása az E-Book-ra vonatkozó feltételek szerint történik meg.

Ha átadtuk a futárszolgálatnak a csomagot, akkor rendszerünk e-mailt küld a vevőnek. Ezt követően a futárszolgálattól várhatóak az értesítő e-mailek illetve sms üzenetek, melyekben megadják a kézbesítés várható napját:

Házhoz szállítás esetén (várható kézbesítési idő feladástól számítva 1-3 nap):

 1. A FoxPost Zrt. küld e-mailt, hogy a csomag a raktárba érkezett.
 2. Az Express One Kft értesíti a vevőt, hogy a csomag hozzájuk került.
 3. Az Express One Kft a kézbesítés napján reggel küld egy e-mailt, mely tartalmazza a várható kézbesítési időt, a szállítási címet, az utánvét összegét.
 4. Ha Önnek nem felel meg az időpont, vagy hibás a cím: az e-mail tartalmazza a futár telefonszámát így kapcsolatba tud lépni vele. Az e-mailben talál továbbá egy MÓDOSÍTÁS linket, melyre rákattintva lehetősége van módosítani a kiszállítás napját, illetve a címet, ha ilyen módon módosítja a címadatokat, a csomag legkorábban másnap kerül kiszállításra.

Express One csomagpontra történő szállítás (várható kézbesítési idő feladástól számítva 1-3 nap):

 1. Az Express One Kft értesíti a vevőt, hogy a csomag hozzájuk került.
 2. Az Express One Kft a kézbesítés napján reggel küld egy e-mailt és/vagy sms-t, mely tartalmazza, hogy a csoamg mettől meddig vehető át a kiválasztott csomagponton. Részletes tájékoztató az Express One csomagpontokról: csomagponton.https://expressone.hu/szolgaltatasaink/csomagpont/

FoxPost automata (várható kézbesítési idő feladástól számítva 1-3 nap):

 1. A FoxPost Zrt. küld e-mailt, hogy a csomag a raktárba érkezett.
 2. Sms üzenet érkezik a FoxPost Zrt-től mely tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot és azt hogy mettől meddig veheti át a csomagját a kiválasztott automatánál. Részletes tájékoztató a FoxPost csomagautomatáról: https://foxpost.hu/csomagatvetel  

 

9. Nyomtatott könyv - Személyes átvétel és fizetés

A rendelést a rendelkezésre álló készletből azonnal összekészítjük, így az irodánkban bármikor átvehető nyitvatartási időben az alábbi táblázat szerint. Ha összekészítettük a rendelést erről e-mailben értesítjük.

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetés
Személyes átvétel 0 Ft Kizárólag irodánkban (7621 Pécs Teréz u.11-13.), munkanapokon 7:30-16.00-ig Készpénz
(bankkártyát irodánkban nem tudunk elfogadni)
Személyes átvétel 0 Ft Kizárólag irodánkban (7621 Pécs Teréz u.11-13.), munkanapokon 7:30-16.00-ig Bankkártya (SimplePay)
(a rendelés leadásakor előre)

 

10. Nyomtatott könyv - Kiszállítás futárszolgálattal vagy csomagpont átvétel és fizetés

A megrendelt Nyomtatott könyvek csomagolását követően kerül sor a kiszállításra, melyet a FoxPost Zrt. és az Express One Hungary Kft. közösen juttat el a megadott címre. Ez lehet otthona, munkahelye, de lehet a megrendeléskor kiválaszott Express One Csomagpont, vagy Foxpost csomagautomata is. Postafiók címre nem vállalunk kézbesítést! A rendelését tartalmazó csomagot legkésőbb 2 munkanapon belül átadjuk a szállítást végző futárszolgálatnak. Ha a megrendelt könyvek összmennyisége meghaladja a 10 db-ot, a futárszolgálatnak történő átadási határidő legkésőbb 3 munkanap. A futárszolgálatnak történő átadás megtörténtéről rendszerünk e-mailt küld Vevőnek, amely tartalmazza a megrendelés minden adatát.

A Express One Hungary Kft. és a Szega Books Kft. illetve a FoxPost Zrt. és a Szega Books Kft. között fennálló szerződés és feltételek értelmében az általunk futárszolgálatnak átadott csomagok az átadást következő 1-4 munkanapon, munkaidőben kerülnek kiszállításra (akár a megadott címre, akár a csomagpontra vagy csomagautomatába). Kérjük vegyék figyelembe, hogy hétvégén a futárszolgálatok nem szállítanak ki, illetve a karácsonyi, és a húsvéti ünnepek előtti időszakban futárszolgálatok leterheltsége miatt előfordulhat hosszabb kiszállítási idő. Ha cégünk szünetelteti a rendelések feldolgozását, arról a honlapunk felső információs felületén tájékoztatjuk vásárlóinkat.

Kérjük, hogy a csomagot átvételkor, illetve kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjen megvizsgálni. A termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagosan, jegyzőkönyv nélkül átvett sérült csomagot nem áll módunkban kicserélni, visszafogadni!

 

10.1. Utánvéttel fizetett csomag

A megrendelt könyv(ek) és a szállítás teljes összegét a csomag átvételekor, a futárnak/csomagpont alkalmazottjának kell fizetni. A megadott árak Bruttó szállítási díjak. Minden egyes megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van. Utalvánnyal történő fizetésre nincs lehetőség egyik esetben sem.

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetési átvételkor
Házhoz szállítás
(futárszolgálattal)
1790 Ft A futár a Vevő által rendeléskor megadott címre viszi a csomagot. A futárok munkanapokon 8:00-17:00-ig végzik a kiszállítást. A kézbesítést nem lehet konkrét időpontra kérni, ezért olyan címet adjon meg, melyen ezen időintervallumban át tudja venni a küldeményt. A megjegyzés rovatban írhat a futárnak egyéb a kézbesítést segítő információkat (pl. kapucsengő, kiszállítás előtti telefonhívás). Készpénz / Bankkártya
Express One
Csomagpont
1790 Ft A futár a Vevő által kiválasztott Express One Csomagpontra viszi a csomagot, melyről SMS és/vagy e-mail üzenetet fog kapni. A küldeményt 7 naptári napig, a benzinkút shopjában, annak nyitvatartási idejében veheti át. A Vevőhöz legközelebb eső csomagpontot ide kattintva keresheti meg. A csomagpontra történő rendelés leadásának korlátai: 60 cm * 60 cm * 60 cm / csomag, max. 20 kg /csomag, maximálisan beszedhető utánvét összeg: 250.000 Ft. Készpénz / Bankkártya
FoxPost
Automata
790 Ft A futár a Vevő által kiválasztott FoxPost Automatába helyezi el a csomagot. Erről Vevő kizárólag SMS értesítést fog kapni, ezért kérjük fokozottan ügyeljen mobil telefonszáma pontos megadására. Az üzenet tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot. Az átvételre 3 munkanap áll rendelkezésére az adott átvételi hely nyitvatartási idejében. A maximális csomagméret: 62 cm* 60cm *36 cm, 25 kg. Az automata használatáról ide kattintva tájékozódhat, a Vevőhöz legközelebb eső automatát pedig itt találja. Bankkártya
       

 

10.2. Bankkártyával (SimplePay) előre fizetett csomag

A megrendelés leadásakor a végösszeg kiegyenlítése a SimplePay felületén keresztül, bankkártyával történik. Ebben az esetben webáruházunk átirányítja az SimplePay (OTP Mobil Szolgáltató Kft.) hivatalos felületére, ahol meg kell adnia bankkártya adatait, majd ha jóváhagyta a fizetést, levonásra kerül az összeg. A tranzakció után a rendszer visszairányítja a webáruházunkba, ahol láthatja, hogy a tranzakció sikeres, vagy valamiért elutasításra került. Sikertelen tranzakció esetén is kap rendelési visszaigazolást, de a bankszámlájáról az összeg nem kerül levonásra. Ilyen esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal munkanapokon 7:30-16:00-ig a +36 (72) 212-943 telefonszámon vagy az info@szega.hu e-mail címen. American Express bankkártyával nincs lehetőség fizetni! Bankkártyás fizetésre vonatkozó tájékoztató itt megtekinthető. A megadott árak Bruttó szállítási díjak. Minden egyes megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van.

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetési átvételkor
Házhoz szállítás
(futárszolgálattal)
1390 Ft A futár a Vevő által rendeléskor megadott címre viszi a csomagot. A futárok munkanapokon 8:00-17:00-ig végzik a kiszállítást. A kézbesítést nem lehet konkrét időpontra kérni, ezért olyan címet adjon meg, melyen ezen időintervallumban át tudja venni a küldeményt. A megjegyzés rovatban írhat a futárnak egyéb a kézbesítést segítő információkat (pl. kapucsengő, kiszállítás előtti telefonhívás). Fizetési kötelezettség nincs
Express One
Csomagpont
1390 Ft A futár a Vevő által kiválasztott Express One Csomagpontra viszi a csomagot, melyről SMS és/vagy e-mail üzenetet fog kapni. A küldeményt 7 naptári napig, a benzinkút shopjában, annak nyitvatartási idejében veheti át. A Vevőhöz legközelebb eső csomagpontot ide kattintva keresheti meg. A csomagpontra történő rendelés leadásának korlátai: 60 cm * 60 cm * 60 cm / csomag, max. 20 kg /csomag, maximálisan beszedhető utánvét összeg: 250.000 Ft. Fizetési kötelezettség nincs
FoxPost
Automata
790 Ft A futár a Vevő által kiválasztott FoxPost Automatába helyezi el a csomagot. Erről Vevő kizárólag SMS értesítést fog kapni, ezért kérjük fokozottan ügyeljen mobil telefonszáma pontos megadására. Az üzenet tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot. Az átvételre 3 munkanap áll rendelkezésére az adott átvételi hely nyitvatartási idejében. A maximális csomagméret: 62 cm* 60cm *36 cm, 25 kg. Az automata használatáról ide kattintva tájékozódhat, a Vevőhöz legközelebb eső automatát pedig itt találja. Fizetési kötelezettség nincs
       

 

11. E-Book - Fizetés, aktiválás, hosszabbítás

Fizetés, aktiválás. E-Book verzió rendelése esetén Vevőt a választott licenc(ek) bruttó árán kívül semmilyen költség nem terheli (nincs aktiválási díj, szállítási díj stb.). A választott licencek vételárát csak Bankkártya (SimplePay) fizetéssel tudja kiegyenlíteni. A licenc aktiválása sikeres tranzakciót követően automatikusan történik, a választott időtartamra (1, 2 vagy 3 év). Ha ez valamilyen ok miatt nem történik meg, hogy segíthessünk kérjük lépjen kapcsolatba velünk az info@szega.hu mail címen

Licenc hosszabbítás. A licenc lejáratát megelőzően rendszerünk e-mailben értesíti a lejárat tényéről és dátumáról. Az adott E-book licenc hosszabbításra még aktív, vagy már lejárt licenc esetén is van lehetőség, új licenc vásárlással. Ekkor a 6. Rendelés menete pont szerint kell eljárni. Emellett a www.szega.hu oldalra való bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatti táblázatban a könyv címe mellet egy piros nyilat is talál. Ha erre rákattint, egy felugró ablak jelenik meg, amelyben elolvashatja mi teendője ha továbbra is hozzá szeretne férni a tartalomhoz. A hosszabbítása lépései:
1. Meg kell keresi a meghosszabbítani kívánt kiadvány oldalát a honlapon.
2. Ki kell választani az E-book licenc típusát (E-Book - Tablet és E-Book - Tanári verzió), valamint időtartamát (1, 2 vagy 3 év), majd azt a kosárba tenni.
3. A vásárlás befejeztével a kosár ikonra kell kattintani.
4. Ellenőrizni kell a kiválasztott termék(ek)et, majd a tovább gombra kell kattintani.
5. Meg kell adni a számlázás adatait, majd a tovább gombra kell kattintani.
6. Ellenőrizni kell az adatokat. Fizetési módként csak Bankkártya (SimplePay) fizetésre van lehetőség.
7. Ha Nyomtatott könyvben található kód aktiválását követően rendelkezik E-Book - Tablet verzióhoz való hozzáféréssel, akkor a matricán feltüntetett kedvezménnyel hosszabbíthatja meg a hozzáférést és érheti el továbbra is a tartalmat. Az árengedmény a rendelés véglegesítése előtt kerül levonásra az eredeti árból. Kérjük ezt külön ellenőrizze!
8. A sikeres fizetést követően a licenc automatikusan meghosszabbításra kerül.
9. A vásárlásról kiállított számlát e-mail címére küldjük el .pdf formátumban, a rendelés feldolgozását követően (általában az első munkanap).
10. Ha E-Book - Tanári verzióval rendelkezik, és nem magánszemélyként vásárolta a licencet, hanem a fenntartó biztosítja a hozzáférést, kérjük lépjen kapcsolatba velünk az info@szega.hu mail címen.

 

12. Nyomtatott könyv + E-Book - TABLET verzió

Ha Nyomtatott könyv + E-Book - TABLET verzió megnevezésű könyvet vásárolt, akkor a Nyomtatott könyv a 9. pont szerint kerül kiszállításra. A csomag felbontását követően a nyomtatott könyv belső borítóján egy matricát talál. A matricán szereplő egyedi kódot érvényesíteni kell, hogy a könyv E-Book - Tablet verziójához a matricán szereplő időtartamig hozzáférjen.
- Ha új felhasználó, akkor a regisztráció során (lásd 4. pont) is megadhatja a kódot jobb oldalon a Licenc kód mezőben (de később is érvényesítheti azt).
- Ha már rendelkezik a www.szega.hu oldalon regisztrációval (lásd 4. pont), akkor bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatt a Licenc kód mezőbe írja be a kódot és kattintson a Kód érvényesítés gombra. Ekkor a táblázatban megjelenik elektronikusan elérhető könyv minden adata.

Az elektronikus hozzáférés a lejárati idő alatt és után is bármikor, többször is, a matricán szereplő kedvezménnyel meghosszabbítható. Az árengedmény a rendelés véglegesítése előtt kerül levonásra az érvényes árlista szerinti árból.

 

13. Az elállás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében Vevő a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás (külön magyarázat) nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt kérjük írásban (e-mail vagy postai levél) jelezze. E-mail esetén a feladás időpontja a levelező program által megjelentetett időpont. Postai úton, ajánlott levélként feladott jelzés esetén a postára adás időpontját vesszük figyelembe.

A megrendelt könyveket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Felhívjuk figyelmét, hogy a könyvek visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a rendelet értelmében Vevőt terhelik (más költségek nem terhelik). Utánvéttel visszaküldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően a csomag kibontása után kerül sor a visszaküldött könyv megvizsgálására. Sérülés nélküli könyvek esetén cégünk a visszaérkezést követő 30 napon belül postai úton vagy a Vevő által külön megadott bankszámlaszámra visszatéríti a könyvek és a kiszállítás, mint kapcsolt szolgáltatás vételárát.

Kérjük, ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára! Amennyiben egyértelműen a nem rendeltetésszerű használatból eredően sérült (pl. hiányzó lap, bejegyzések, eltépett, szakadt oldalak, meggyűrődött borító) könyveket küld vissza, úgy nem áll módunkban megtéríteni a könyvek és a kiszállítás költségét.

Nyilatkozat-minta az elálláshoz innen tölthető le.

 

14. Megrendelés törlése

A megrendelés törlésre kerül, ha az alábbi esetek valamelyike merül fel:
- Utánvétes fizetés. Ha a megrendelő megtagadja a csomag átvételét, vagy a futár nem tudja átadni a csomagot, mert a megrendelő nem elérhető az általa megadott címen, a csomag automatikusan visszakerül cégünkhöz. A számlát ebben az esetben sztornózzuk, a megrendelést pedig töröljük.
- Bankkártyás fizetés. Ha a csomagot nem veszi át a megrendelő, a csomag visszaérkezéskor a számlát sztornózzuk, az összeget pedig visszautaljuk a megrendelővel előzetesen egyeztetett bankszámlaszámra.
- Bankkártyás fizetés. Ha a tranzakció sikertelen volt, és a megrendelő nem reagál a megkeresésünkre.

- A rendelés törlését a megrendelő e-mailben vagy telefonon kezdeményezi. Ha a csomag már feladásra került, akkor is van lehetősége a 13. pont szerint visszamondani a rendelést.

 

15. Jogszabályok

A Szerződésre különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
- 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről;
- 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK);
- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról;
- 45/2014 (II.26) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól;
- 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

 

16. Szerződés, adatvédelem

Vevő/felhasználó és az Üzemeltető között létrejövő jelen szerződést magyar nyelven megkötöttnek tekintjük. A szerződés magatartási kódexre nem utal. Jelen dokumentum nem kerül külön iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, a későbbiekben nem kereshető vissza. Ha az Üzemeltető és Vevő/felhasználó között nem jött létre külön írásbeli megállapodás az E-Book - Tablet verzió és E-Book - Tanári verzió használatáról, akkor jelen Általános szerződési feltételek rendelkezései kötelező érvényűek.

Az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot a következő linkre kattintva olvashatja: adatvédelmi és adatkezelési szabályzat.

 

17. Jogi nyilatkozat

A Szega Books Kft. weboldala, az azon megjelenő összes szöveges és képi tartalom, különösen rajzok, fotók, 3D animációk, táblázatok és szövegek, illetve azok elrendezése és megjelenítése a Szega Books Kft. tulajdonát képezik és szerzői jogvédelem alatt állnak. Ennek megfelelően annak bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában történő felhasználása, megjelentetése (publikáció, prezentáció, más kiadvány), tárolása, reprodukálása, nyilvánosságra hozatala, sokszorosítása, másolása kizárólag a Szega Books Kft. kifejezett, erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.

A Szega Books Kft. weboldalán megjelenő tartalmak, adatok, feltételek tájékoztató, információs célul szolgálnak. Folyamatosan törekszünk, hogy a törvényeknek, szabványoknak valamint az oktatási kerettanterveknek megfelelő teljes és pontos információtartalom jelenjen meg. Azokat minden esetben a lehető legnagyobb gondossággal készítjük el, az ennek ellenére esetlegesen előforduló hibákért felelősséget nem vállalunk. A Szega Books Kft. a weboldalán megjelenő, más tulajdonában lévő oldalakra mutató linkekért, az azok által elérhető oldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal.

A Szega Books Kft. weboldalán és a tankönyvekben közreadott leírások, műszaki megoldások, és iránymutatások nem helyettesítik a kellő részletességű számításokat és terveket, és nem mentesítik a tervezőt és kivitelezőt a konkrét épületre és épületszerkezetre vonatkozó felelőssége alól. A Szega Books Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a kiadványokban található termékek felhasználásával elkészülő épületekért, épületszerkezetekért. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tervezésre és kivitelezésre megfelelő jogosultsággal rendelkező szakembert kell megbízni, és be kell tartani a vonatkozó jogszabályi és szakmai előírásokat.

Szega Books Kft. nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldal használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható.

 

18. Panaszügyintézés, jogérvényesítési lehetőségek

Tájékoztatjuk, hogy Vevő termékünkkel, tevékenységünkkel, szolgáltatásunkkal kapcsolatosan szóbeli és írásbeli fogyasztói panasszal élhet és kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:
- Cím: 7621 Pécs, Teréz u. 11-13. I/28.
- Telefon: +36 72 212 943
- E-mail: info@szega.hu
- Internet cím: https://szega.hu

Tájékoztatjuk, hogy a Szega Books Kft.-nek nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

Szóbeli panasz. A vállalkozásunk köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha Vevő a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szega Books Kft. a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben Vevőnek átadni. Telefonon vagy egyéb elektronikus szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Szega Books Kft. álláspontját Vevőnek legkésőbb 30 napon belül - az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően - az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a vállalkozás köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

Írásbeli panasz. A Szega Books Kft. az írásbeli panasz beérkezésekor köteles jegyzőkönyve felvenni és a beérkezést követően 30 napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak értelmében. A panaszt elutasító álláspontot vállalkozásunk indokolni köteles.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:
- a fogyasztó neve, lakcíme,
- a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
- a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
- a vállalkozás nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
- a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírása,
- a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
- telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.

A Szega Books Kft. a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésre bemutatni.

Panasz elutasítása. A Szega Books Kft. köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét.

Békéltető testület. Hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a Fogyasztó a vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a Felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban. A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani. A kérelemnek tartalmaznia kell:
- a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
- a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
- ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
- a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
- a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
- a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelemelőterjesztésére nem került sor,
- a testület döntésére irányuló indítványt,
- a fogyasztó aláírását,
- csatolmányként azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

Bővebb információ: http://www.bekeltetes.hu

Online vitarendezési platform. Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy a távolság meggátolná őket ebben. Ha Vevő panaszt kíván tenni a vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét. A portálon a Vevő és a Vállalkozás, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

Bővebb információ: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el.

Bővebb információ: http://jarasinfo.gov.hu/

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.