Szállítási, fizetési, elállási információk

 

1. Szállítás menete, ideje

A megrendelt Nyomtatott könyvek csomagolását követően kerül sor a kiszállításra, melyet az Express One Hungary Kft. és a FoxPost Zrt. juttat el a megadott címre. A rendelését cégünk legkésőbb 2 munkanapon belül átadja a szállítást végző futárszolgálatnak. Ha a megrendelt könyvek összmennyisége meghaladja a 10 db-ot, a futárszolgálatnak történő átadási határidő legkésőbb 3 munkanap.

A futárszolgálatnak történő átadás megtörténtéről rendszerünk e-mailt küld Önnek, amely tartalmazza a megrendelés minden adatát. A Foxpost Zrt. és a Szega Books Kft., illetve az Express One Hungary Kft. és a Szega Books Kft. között fennálló szerződés és feltételek értelmében az általunk futárszolgálatnak átadott csomagokat a futár 1-4 nap múlva kézbesíti a megadott címre. Kérjük vegyék figyelembe, hogy hétvégén a futárszolgálatok nem dolgoznak, illetve a karácsonyi és a húsvéti ünnepek előtti időszakban a futárszolgálatok leterheltsége miatt előfordulhat hosszabb kiszállítási idő. Ha cégünk szünetelteti a rendelések feldolgozását, arról a honlapunk felső információs felületén tájékoztatjuk vásárlóinkat.

Ha átadtuk a futárszolgálatnak a csomagot, akkor rendszerünk e-mailt küld a vevőnek. Ezt követően a futárszolgálattól várhatóak az értesítő e-mailek illetve sms üzenetek, melyekben megadják a kézbesítés várható napját:

Házhoz szállítás esetén (várható kézbesítési idő feladástól számítva 1-3 nap):

  1. A FoxPost Zrt. küld e-mailt, hogy a csomag a raktárba érkezett.
  2. Az Express One Kft értesíti a vevőt, hogy a csomag hozzájuk került.
  3. Az Express One Kft a kézbesítés napján reggel küld egy e-mailt, mely tartalmazza a várható kézbesítési időt, a szállítási címet, az utánvét összegét.
  4. Ha Önnek nem felel meg az időpont, vagy hibás a cím: az e-mail tartalmazza a futár telefonszámát így kapcsolatba tud lépni vele. Az e-mailben talál továbbá egy MÓDOSÍTÁS linket, melyre rákattintva lehetősége van módosítani a kiszállítás napját, illetve a címet, ha ilyen módon módosítja a címadatokat, a csomag legkorábban másnap kerül kiszállításra.

Express One csomagpontra történő szállítás (várható kézbesítési idő feladástól számítva  1-3 nap): 

  1. Az Express One Kft értesíti a vevőt, hogy a csomag hozzájuk került.
  2. Az Express One Kft a kézbesítés napján reggel küld egy e-mailt és/vagy sms-t, mely tartalmazza, hogy a csoamg mettől meddig vehető át a kiválasztott csomagponton. Részletes tájékoztató az Express One csomagpontokról: csomagponton.https://expressone.hu/szolgaltatasaink/csomagpont/

FoxPost automata (várható kézbesítési idő feladástól számítva  1-3 nap): 

  1. A FoxPost Zrt. küld e-mailt, hogy a csomag a raktárba érkezett.
  2. Sms üzenet érkezik a FoxPost Zrt-től mely tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot és azt hogy mettől meddig veheti át a csomagját a kiválasztott automatánál. Részletes tájékoztató a FoxPost csomagautomatáról: https://foxpost.hu/csomagatvetel  

Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjen megvizsgálni, a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot! Utólagosan, jegyzőkönyv nélkül átvett sérült csomagot nem áll módunkban kicserélni, visszafogadni!

 

2. Fizetési módok

A megrendelt könyvek árát és a szállítási költséget utánvéttel vagy online felületen bankkártyával van lehetőség kifizetni.

Utánvétes fizetés. Házhozszállítás és Express One csomagponton való átvétel esetén csomag kézbesítésekor a megrendelt könyv(ek) és a szállítás teljes összegét a futárnak/csomagpont alkalmazottjának kell fizetni. Ilyen esetben készpénzzel és bankkártyával is lehet rendezni a költségeket. FoxPost csomagautomatánál kizárólag bankkártyával lehet fizetni!

Bankkártyás fizetés (online). A megrendelés leadásakor a végösszeg kiegyenlítése a SimplePay felületén keresztül, bankkártyával történik. Ebben az esetben webáruházunk átirányítja az OTP Bank hivatalos felületére, ahol meg kell adnia bankkártyaadatait, majd ha jóváhagyta a fizetést, levonásra kerül az összeg. A tranzakció után a rendszer visszairányítja a webáruházunkba, ahol láthatja, hogy a tranzakció sikeres, vagy valamiért elutasításra került. Sikertelen tranzakció esetén is kap rendelési visszaigazolást, de a bankszámlájáról az összeg nem kerül levonásra. Ilyen esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal munkanapokon 7:30-16:00-ig a +36 (72) 212-943 telefonszámon vagy az info@szega.hu e-mail címen.

Utalvánnyal és American Express bankkártyával nincs lehetőség fizetni! A bankkártyás fizetésre vonatkozó tájékoztató itt megtekinthető.

 

3. Szállítási költségek, csomagátvétel

Felhívjuk figyelmét 20.000 Ft feletti megrendelés esetén a választott szállítási és fizetési módtól függetlenül szállítási költség nincs. 20.000 Ft alatti megrendelés esetén a szállítási költség a választott szállítási és fizetési módtól függ. Minden egyes megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van. A szállítási költségek az alábbi táblázat szerintiek.

3.1. Utánvéttel fizetett csomag szállítása

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetés átvételkor
Irodai átvétel 0 Ft Irodánkban kizárólag nyitvatartási időben veheti át a csomagot.
7621 Pécs Teréz u.11-13. H-P 7:30-16:00
Készpénz
(Bankkártyát nem tudunk elfogadni!)
Házhoz szállítás
(futárszolgálattal)
1790 Ft A futár a rendeléskor megadott címre viszi a csomagot. A futárok munkaidőben 8:00-17:00-ig végzik a kiszállítást. Pontos időpontot nem lehet kérni, ezért kérjük, olyan címet adjon meg, melyen ezen időintervallumban át tudja venni a küldeményt. A megjegyzés rovatban írhat a futárnak a kézbesítést segítő információkat (pl. kapucsengő). Készpénz / Bankkártya
Express One
csomagpont
1790 Ft A futár a kiválasztott csomagpontra viszi a csomagot, melyről SMS és/vagy e-mail üzenetet fog kapni. A küldeményt 7 naptári napig, a benzinkút shopjában veheti át. Az önhöz legközelebb eső csomagpontot ide kattintva keresheti meg.A csomagpontra történő rendelés leadásának korlátai: 60 cm × 60 cm × 60 cm / csomag, max. 20 kg /csomag, maximálisan beszedhető utánvét összeg: 250 000 Ft. Készpénz / Bankkártya
FoxPost
automata
790 Ft A futár a kiválasztott csomagautomatában helyezi el a csomagot. Erről Ön SMS értesítést fog kapni, ezért kérjük, fokozottan ügyeljen telefonszáma pontos megadására. Az üzenet tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot. Az átvételre 3 munkanap áll rendelkezésére, a maximális csomagméret: 62 cm × 60cm × 36 cm, 25 kg. Az automata használatáról ide kattintva tájékozódhat, az Önhöz legközelebb eső automatát pedig itt találja keresheti meg. Bankkártya

A megadott árak bruttó szállítási díjak. Minden megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van.

 

 

3.2. Bankkártyával (online) előre fizetett csomag szállítása

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetés átvételkor
Irodai átvétel 0 Ft Irodánkban kizárólag nyitvatartási időben veheti át a csomagot.
7621 Pécs Teréz u.11-13. H-P 7:30-16:00
Fizetési kötelezettség nincs
Házhoz szállítás
(futárszolgálattal)
1390 Ft A futár a rendeléskor megadott címre viszi a csomagot. A futárok munkaidőben 8:00-17:00-ig végzik a kiszállítást. Pontos időpontot nem lehet kérni, ezért kérjük, olyan címet adjon meg, melyen ezen időintervallumban át tudja venni a küldeményt. A megjegyzés rovatban írhat a futárnak a kézbesítést segítő információkat (pl. kapucsengő). Fizetési kötelezettség nincs
Express One
csomagpont
1390 Ft A futár a kiválasztott csomagpontra viszi a csomagot, melyről SMS és/vagy e-mail üzenetet fog kapni. A küldeményt 7 naptári napig, a benzinkút shopjában veheti át. Az önhöz legközelebb eső csomagpontot ide kattintva keresheti meg.A csomagpontra történő rendelés leadásának korlátai: 60 cm × 60 cm × 60 cm / csomag, max. 20 kg /csomag, maximálisan beszedhető utánvét összeg: 250 000 Ft. Fizetési kötelezettség nincs
FoxPost
automata
790 Ft A futár a kiválasztott csomagautomatában helyezi el a csomagot. Erről Ön SMS értesítést fog kapni, ezért kérjük, fokozottan ügyeljen telefonszáma pontos megadására. Az üzenet tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot. Az átvételre 3 munkanap áll rendelkezésére, a maximális csomagméret: 62 cm × 60cm × 36 cm, 25 kg. Az automata használatáról ide kattintva tájékozódhat, az Önhöz legközelebb eső automatát pedig itt találja keresheti meg. Fizetési kötelezettség nincs

A megadott árak bruttó szállítási díjak. Minden megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van.

 

 

4. Az elállás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében Ön mint fogyasztó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás (külön magyarázat) nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt kérjük írásban (e-mail vagy postai levél) jelezze. E-mail esetén a feladás időpontja a levelezőprogram által megjelenített időpont. Postai úton, ajánlott levélként feladott jelzés esetén a postára adás időpontját vesszük figyelembe.

A megrendelt könyveket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Felhívjuk figyelmét, hogy a könyvek visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a rendelet értelmében Önt terhelik (más költségek azonban nem terhelik Önt). Utánvéttel visszaküldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, a csomag kibontása után kerül sor a visszaküldött könyv megvizsgálására. Sértetlen könyvek esetén cégünk a visszaérkezést követő 30 napon belül postai úton vagy az Ön által külön megadott bankszámlaszámra visszatéríti a könyvek és a kiszállítás mint kapcsolt szolgáltatás vételárát.

Kérjük, ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára! Amennyiben egyértelműen a nem rendeltetésszerű használatból eredően sérült könyveket küld vissza (pl. hiányzó lap, bejegyzések, eltépett, szakadt oldalak, meggyűrődött borító), úgy nem áll módunkban megtéríteni a könyvek és a kiszállítás költségét.