Szállítási, fizetési, elállás információk

 

1. Szállítás menete, ideje

A megrendelt Nyomtatott könyvek csomagolását követően kerül sor a kiszállításra, melyet a Express One Hungary Kft. és a FoxPost Zrt. juttat el a megadott címre. A rendelését cégünk legkésőbb 2 munkanapon belül átadja a szállítást végző futárszolgálatnak. Ha a megrendelt könyvek összmennyisége meghaladja a 10 db-ot, a futárszolgálatnak történő átadási határidő legkésőbb 3 munkanap.

A futárszolgálatnak történő átadás megtörténtéről rendszerünk e-mailt küld Önnek, amely tartalmazza a megrendelés minden adatát. A Foxpost Zrt. és a Szega Books Kft. illetve az Express One Hungary Kft. és a Szega Books Kft. között fennálló szerződés és feltételek értelmében az általunk futárszolgálatnak átadott csomagokat a futár 1-4 nap múlva kézbesíti a megadott címre. Kérjük vegyék figyelembe, hogy hétvégén a futárszolgálatok nem dolgoznak, illetve a karácsonyi, és a húsvéti ünnepek előtti időszakban futárszolgálatok leterheltsége miatt előfordulhat hosszabb kiszállítási idő. Ha cégünk szünetelteti a rendelések feldolgozását, arról a honlapunk felső információs felületén tájékoztatjuk vásárlóinkat.

Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjen megvizsgálni és a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagosan, jegyzőkönyv nélkül átvett sérült csomagot nem áll módunkban kicserélni, visszafogadni!

 

2. Fizetési módok

A megrendelt könyvek árát és a szállítási költséget utánvéttel, vagy online felületen bankkártyával van lehetőség kifizetni.

Utánvétes fizetés. Házhozszállítás és Express One csomagponton való átvétel esetén csomag kézbesítésekor a megrendelt könyv(ek) és a szállítás teljes összegét a futárnak/csomagpont alkalmazottjának kell fizetni. Ilyen esetben készpénzzel és bankkártyával is lehet rendezni a költségeket. FoxPost csomagautomatánál kizárólag bankkártyával lehet fizetni!

Bankkártyás fizetés (online). A megrendelés leadásakor a végösszeg kiegyenlítése az felületén keresztül, bankkártyával történik. Ebben az esetben webáruházunk átirányítja az OTP Bank hivatalos felületére, ahol meg kell adnia bankkártya adatait, majd ha jóváhagyta a fizetést, levonásra kerül az összeg. A tranzakció után a rendszer visszairányítja a webáruházunkba, ahol láthatja, hogy a tranzakció sikeres, vagy valamiért elutasításra került. Sikertelen tranzakció esetén is kap rendelési visszaigazolást, de a bankszámlájáról az összeg nem kerül levonásra. Ilyen esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal munkanapokon 7:30-16:00-ig a +36 (72) 212-943 telefonszámon vagy az info@szega.hu e-mail címen.

Utalvánnyal és American Express bankkártyával nincs lehetőség fizetni! Bankkártyás fizetésre vonatkozó tájékoztató itt megtekinthető.

 

3. Szállítási költségek, csomagátvétel

 

3.1. Utánvéttel fizetett csomag szállítása

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetési átvételkor
Irodai átvétel 0 Ft Irodánkban kizárólag nyitva tartási időben veheti át a csomagot.
7621 Pécs Teréz u.11-13. H-P 7:30-16:00
Készpénz
(Bankkártyát nem tudunk elfogadni!)
Házhoz szállítás
(futárszolgálattal)
1500 Ft A futár a rendeléskor megadott címre viszi a csomagot. A futárok munkaidőben 8:00-17:00-ig végzik a kiszállítást. A pontos időpontot nem lehet kérni, ezért kérjük olyan címet adjon meg, melyen ezen időintervallumban át tudja venni a küldeményt. A megjegyzés rovatban írhat a futárnak egyéb a kézbesítést segítő információkat (pl. kapucsengő). Készpénz / Bankkártya
Express One
csomagpont
1500 Ft A futár a kiválasztott csomagpontra viszi a csomagot, melyről SMS és/vagy e-mail üzenetet fog kapni. A küldeményt 7 naptári napig, a benzinkút shopjában veheti át. Az önhöz legközelebb eső csomagpontot ide kattintva keresheti meg.A csomagpontra történő rendelés leadásának korlátai: 60 cm * 60 cm * 60 cm / csomag, max. 20 kg /csomag, maximálisan beszedhető utánvét összeg: 250 000 Ft. Készpénz / Bankkártya
FoxPost
automata
690 Ft A futár a kiválasztott csomagautomatában helyezi el a csomagot. Erről Ön SMS értesítést fog kapni, ezért kérjük fokozottan ügyeljen telefonszáma pontos megadására. Az üzenet tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot. Az átvételre 3 munkanap áll rendelkezésére, a maximális csomagméret: 62 cm* 60cm *36 cm, 25 kg. Az automata használatáról ide kattintva tájékozódhat, az önhöz legközelebb eső automatát pedig itt találja keresheti meg. Bankkártya

A megadott árak Bruttó szállítási díjak. Minden egyes megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van.

 

 

3.2. Bankkártyával (online) előre fizetett csomag szállítása

Szállítás módja Szállítási díj Átvétel Fizetési átvételkor
Irodai átvétel 0 Ft Irodánkban kizárólag nyitva tartási időben veheti át a csomagot.
7621 Pécs Teréz u.11-13. H-P 7:30-16:00
Fizetési kötelezettség nincs
Házhoz szállítás
(futárszolgálattal)
990 Ft A futár a rendeléskor megadott címre viszi a csomagot. A futárok munkaidőben 8:00-17:00-ig végzik a kiszállítást. A pontos időpontot nem lehet kérni, ezért kérjük olyan címet adjon meg, melyen ezen időintervallumban át tudja venni a küldeményt. A megjegyzés rovatban írhat a futárnak egyéb a kézbesítést segítő információkat (pl. kapucsengő). Fizetési kötelezettség nincs
Express One
csomagpont
990 Ft A futár a kiválasztott csomagpontra viszi a csomagot, melyről SMS és/vagy e-mail üzenetet fog kapni. A küldeményt 7 naptári napig, a benzinkút shopjában veheti át. Az önhöz legközelebb eső csomagpontot ide kattintva keresheti meg.A csomagpontra történő rendelés leadásának korlátai: 60 cm * 60 cm * 60 cm / csomag, max. 20 kg /csomag, maximálisan beszedhető utánvét összeg: 250 000 Ft. Fizetési kötelezettség nincs
FoxPost
automata
690 Ft A futár a kiválasztott csomagautomatában helyezi el a csomagot. Erről Ön SMS értesítést fog kapni, ezért kérjük fokozottan ügyeljen telefonszáma pontos megadására. Az üzenet tartalmazza az automata nyitásához szükséges kódot. Az átvételre 3 munkanap áll rendelkezésére, a maximális csomagméret: 62 cm* 60cm *36 cm, 25 kg. Az automata használatáról ide kattintva tájékozódhat, az önhöz legközelebb eső automatát pedig itt találja keresheti meg. Fizetési kötelezettség nincs

A megadott árak Bruttó szállítási díjak. Minden egyes megrendelésnek, minden szállításnak külön költsége van.

 

 

4. Az elállás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében Ön mint fogyasztó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás (külön magyarázat) nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt kérjük írásban (e-mail vagy postai levél) jelezze. E-mail esetén a feladás időpontja a levelező program által megjelentetett időpont. Postai úton, ajánlott levélként feladott jelzés esetén a postára adás időpontját vesszük figyelembe.

A megrendelt könyveket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Felhívjuk figyelmét, hogy a könyvek visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a rendelet értelmében Önt terhelik (más költségek nem terhelik Önt). Utánvéttel visszaküldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően a csomag kibontása után kerül sor a visszaküldött könyv megvizsgálására. Sérülés nélküli könyvek esetén cégünk a visszaérkezést követő 30 napon belül postai úton vagy az Ön által külön megadott bankszámlaszámra visszatéríti a könyvek és a kiszállítás, mint kapcsolt szolgáltatás vételárát.

Kérjük, ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára! Amennyiben egyértelműen a nem rendeltetésszerű használatból eredően sérült (pl. hiányzó lap, bejegyzések, eltépett, szakadt oldalak, meggyűrődött borító) könyveket küld vissza, úgy nem áll módunkban megtéríteni a könyvek és a kiszállítás költségét.