Jogi nyilatkozat

 

A Szega Books Kft. weboldala, az azon megjelenő összes szöveges és képi tartalom, különösen a rajzok, fotók, 3D animációk, táblázatok és szövegek, illetve azok elrendezése és megjelenítése a Szega Books Kft. tulajdonát képezik, és szerzői jogvédelem alatt állnak. Ennek megfelelően mindezek bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában történő felhasználása, megjelentetése (publikáció, prezentáció, más kiadvány), tárolása, reprodukálása, nyilvánosságra hozatala, sokszorosítása, másolása kizárólag a Szega Books Kft. kifejezett, erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.

A Szega Books Kft. weboldalán megjelenő tartalmak, adatok, feltételek tájékoztató, információs célul szolgálnak. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a törvényeknek, szabványoknak, valamint az oktatási kerettanterveknek megfelelő teljes és pontos információtartalom jelenjen meg. Tartalmainkat minden esetben a lehető legnagyobb gondossággal készítjük el, az ennek ellenére esetlegesen előforduló hibákért felelősséget nem vállalunk. A Szega Books Kft. a weboldalán megjelenő, más tulajdonában lévő oldalakra mutató linkekért, az azok által elérhető oldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal.

A Szega Books Kft. weboldalán és a tankönyvekben közreadott leírások, műszaki megoldások és iránymutatások nem helyettesítik a kellő részletességű számításokat és terveket, és nem mentesítik a tervezőt és kivitelezőt a konkrét épületre és épületszerkezetre vonatkozó felelőssége alól. A Szega Books Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a kiadványokban található termékek felhasználásával elkészülő épületekért, épületszerkezetekért. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tervezésre és kivitelezésre megfelelő jogosultsággal rendelkező szakembert kell megbízni, és be kell tartani a vonatkozó jogszabályi és szakmai előírásokat.

Szega Books Kft. nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldal használatából, használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából vagy más hasonló okból származnak.

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal vagy annak bármely része módosítható.