eBook online - Első lépések

 

Mi szükséges a használathoz?

 • Internetkapcsolat. A tartalmak kizárólag online elérésűek, vagyis a használat alapfeltétele a folyamatos kapcsolat.
 • Böngésző. Bármely, általánosan használt böngészőben fut.
 • Regisztráció. A www.szega.hu oldalon regisztrációval kell rendelkezni.
 • Hozzáférés. Rendelkezni kell érvényes az adott tankönyvhöz eBook online licenccel, vagy Prémium online előfizetéssel.

 

Ki használhatja?

 • Diák/olvasó, aki eBook online licencet, vagy Prémium online előfizetést vásárol. A honlapon bárki megvásárolhatja az adott változatot. A hozzáférések sikeres bankkártyás fizetésnél azonnal aktiválódnak.
 • Diák/olvasó, aki Nyomtatott könyv + eBook online könyvet vásárolt, vagy kapott az iskolában. A borító belső oldalán található kóddal hozzáfér a digitális változathoz. Egy felhasználó, egy könyvhöz csak egy kódot aktiválhat. Több kód egymás utáni aktiválására nincs lehetőség. Kód aktiválással egyik érvényes, vagy már lejárt korábbi licenc sem hosszabbítható meg, az csak kizárólag új licenc vagy előfizetés vásárlásával történhet.
 • Tanár. Ha szakképzési intézményben tanító tanárként eBook online licencet, vagy Prémium online előfizetést használna, lépjen kapcsolatba velünk! Szükséges esetben közösen vesszük fel a kapcsolatot a Szakképzési Centrummal, és egyedi felhasználói szerződést kötünk.

 

Hogy történik a regisztráció? (Új felhasználó)

 1. Regisztrációját a felső menüsor Bejelentkezés ikonjára (fehér ember), majd a Regisztráció gombra kattintva tudja elindítani (https://szega.hu/user/registration?url=/user).
 2. Adatok megadása. Itt kell megadni a legfontosabb személyes adatokat (név, e-mail cím, jelszó). Jelszó magadása során figyeljen arra, hogy szerepeljen benne vegyesen kis- és nagybetű, szám és speciális karakter (&@.,-_!%#$?=), valamint legalább 8 karakter hosszúságú legyen. Ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott e-mail címre küldjük rendelésének visszaigazolását. Ha pontatlanul adja meg az e-mail címét, meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítése.
 3. Kód megadása. Ha Nyomtatott könyv + eBook online terméket vásárolt, akkor a nyomtatott könyv belső borítóján található kódot az erre szolgáló mezőbe be kell írni és érvényesíteni. A könyvet/tartalmat ezután lehet elérni. Egy felhasználó, egy könyvhöz csak egy kódot aktiválhat. Több kód egymás utáni aktiválására nincs lehetőség. Kód aktiválással egyik érvényes, vagy már lejárt korábbi licenc sem hosszabbítható meg, az csak kizárólag új licenc vagy előfizetés vásárlásával történhet.
 4. Elérhető könyvek. Bejelentkezés után az Adataim/eBook licenc fül alatti táblázatban megjelenik az elektronikusan elérhető eBook online licencek minden adata.
 5. Hozzáférés. Nem kötött helyhez és eszközhöz, de egy hozzáféréssel egyszerre csak egy eszközön működik.

 

Hogyan férhetek hozzá a könyv eBook online verziójához? (Regisztrált felhasználó)

 1. Belépés. A korábban megadott e-mail címmel és jelszavával tud a Bejelentkezés ikonra (fehér ember) kattintva belépni az oldalra. Ezt az állapotot a felső menüsorban narancssárga színnel kiírt felhasználói névvel jelzi a rendszer.
 2. Kód megadása. Ha Nyomtatott könyv + eBook online terméket vásárolt, akkor a nyomtatott könyv belső borítóján található kódot az erre szolgáló mezőbe be kell írni és érvényesíteni. A könyvet/tartalmat ezután lehet elérni. Egy felhasználó, egy könyvhöz csak egy kódot aktiválhat. Több kód egymás utáni aktiválására nincs lehetőség. Kód aktiválással egyik érvényes, vagy már lejárt korábbi licenc sem hosszabbítható meg, az csak kizárólag új licenc vagy előfizetés vásárlásával történhet.
 3. Elérhető könyvek. Bejelentkezés után az Adataim/eBook licenc fül alatti táblázatban megjelenik az elektronikusan elérhető eBook online licencek minden adata.
 4. Hozzáférés. Nem kötött helyhez és eszközhöz, de egy hozzáféréssel egyszerre csak egy eszközön működik.

 

Regisztráció nélkül hol tekinthetők meg az eBook online verziók?

 • Mintaoldalakon. A tankönyvek eBook online verzióinak mintaoldalai a www.szega.hu oldalon találhatók, az adott könyvcímnél.
 • Videókon. A www.szega.hu oldalon bemutató videók is találhatók.

 

Bemutató videó