E-Book - Első lépések

 

Mi szükséges a használathoz?

 • Internetkapcsolat. A tartalmak kizárólag online elérésűek, vagyis a használat alapfeltétele a folyamatos kapcsolat.
 • Böngésző. Bármely, általánosan használt böngészőben fut.
 • Regisztráció. A www.szega.hu oldalon regisztrációval kell rendelkezni.
 • Hozzáférés. Az adott tankönyv valamely E-Book verziójához hozzáféréssel kell rendelkezni.

 

Ki használhatja?

 • Diák/olvasó, aki elektronikus verziót vásárol. A honlapon bárki megvásárolhatja az adott változatot. Bankkártyás fizetésnél azonnal használható. Egyéb fizetési módnál az összeg megérkezése után aktiváljuk a terméket.
 • Diák/olvasó, aki Nyomtatott könyv + E-book – Tablet verzió könyvet vásárolt, vagy kapott az iskolában. A borító belső oldalán található kóddal hozzáfér a digitális változathoz.
 • Tanár. Ha szakképzési intézményben tanító tanárként E-book – Tanári verziót szeretne, lépjen kapcsolatba velünk! Szükséges esetben közösen vesszük fel a kapcsolatot a Szakképzési Centrummal, és egyedi felhasználói szerződést kötünk.

 

Hogy történik a regisztráció? (Új felhasználó)

 1. Regisztrációját a felső menüsor Bejelentkezés ikonjára (fehér ember), majd a Regisztráció gombra kattintva tudja elindítani (https://szega.hu/user/registration?url=/user).
 2. Adatok megadása. Itt kell megadni a legfontosabb személyes adatokat (név, e-mail cím, jelszó). Jelszó magadása során figyeljen arra, hogy szerepeljen benne vegyesen kis- és nagybetű, szám és speciális karakter (&@.,-_!%#$?=), valamint legalább 8 karakter hosszúságú legyen. Ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott e-mail címre küldjük rendelésének visszaigazolását. Ha pontatlanul adja meg az e-mail címét, meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítése.
 3. Kód megadása. Ha Nyomtatott könyv + E-Book - Tablet verzió terméket vásárolt, akkor a belső borítón  található kódot az erre szolgáló mezőbe be kell írni és érvényesíteni. A könyvet/tartalmat ezután lehet elérni.
 4. Elérhető könyvek. Bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatti táblázatban megjelenik az elektronikusan elérhető könyv(ek) minden adata.

 

Hogyan férhetek hozzá a könyv E-Book verziójához? (Regisztrált felhasználó)

 1. Belépés. A korábban megadott e-mail címmel és jelszavával tud a Bejelentkezés ikonra (fehér ember) kattintva belépni az oldalra. Ezt az állapotot a felső menüsorban narancssárga színnel kiírt felhasználói névvel jelzi a rendszer.
 2. Kód megadása. Ha Nyomtatott könyv + E-Book - Tablet verzió terméket vásárolt, akkor a belső borítón található kódot bejelentkezés után írja be az Adataim/E-Book licenc fül alatti Licenc kód mezőbe. Ezután érheti el a könyvet/tartalmat.
 3. Elérhető könyvek. Bejelentkezés után az Adataim/E-Book licenc fül alatti táblázatban megjelenik az elektronikusan elérhető könyv(ek) minden adata.
 4. Hozzáférés. Nem kötött helyhez és eszközhöz, de egy hozzáféréssel egyszerre csak egy eszközön működik.

 

Regisztráció nélkül hol tekinthetők meg az E-Book verziók?

 • Mintaoldalakon. A tankönyvek E-Book verzióinak mintaoldalai a www.szega.hu oldalon találhatók, az adott könyvcímnél.
 • Videókon. A www.szega.hu oldalon bemutató videók is találhatók.

 

Bemutató videó