A Tourismus im Fokus idegenforgalmi szakmai nyelvkönyv. Elsősorban abban nyújt segítséget, hogy használója magabiztosan tudjon kommunikálni a szakmájában, illetve bővítse szaknyelvi szókincsét. Nyelvi szintje B1-B2.
A tankönyv 15 fejezetének témáit a turisztikai ágazat 3 szakmájának szakmai nyelvi kerettantervéhez, szakmai és vizsgakövetelményeihez igazítottuk: a turisztikai szervező, értékesítő, az idegenvezető és a szállodai recepciós szakmákhoz. Első felének fejezetei a turizmushoz kapcsolódó általános témakörökkel ismertetnek meg, mint pl. a jellemző utazási típusok, szállástípusok, a turisztikai színtér szereplői, turisztikai munkakörök, panaszkezelés és gasztronómia. Ezután a közlekedési típusok bemutatása következik (légi, vízi, közúti), majd ezen ismeretek birtokában rátérünk a turisztikai marketing napjainkban kimondottan fontos témájára. A könyv különleges utazástípusok tárgyalásával zárul, mint többek közt pl. az egészségturizmus vagy a kalandturizmus.
Minden fejezet tartalmaz hosszabb szövegeket, melyek a szakmai vizsgára való felkészülést segítik. A kommunikáció fejlesztését dialógusok szolgálják. A könyv online verzióiban hallás utáni értést fejlesztő hanganyag is található. A szókincs elmélyítésére számos feladat ad lehetőséget, köztük projektszemléletű gyakorlatokkal. Mindez fejleszti a német nyelvű előadói készséget, ami az idegenforgalmi szakmákban szinte elengedhetetlen. A szakmai szövegek értelmezését a könyv végén található szótár segíti. Az önellenőrzéshez a digitális verziókban megtalálható feladatmegoldások járulnak hozzá, melyek a tanári munkát is megkönnyítik.
Kinek ajánljuk?
- Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik turisztikai szervező, értékesítő, idegenvezető vagy szállodai recepciós képesítés megszerzésére készülnek.
- Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra, digitális tanári kézikönyv használatára.
- Idegenforgalmi dolgozóknak, akik fejlesztenék nyelvtudásukat és kommunikációs készségüket.
- Mindenkinek, aki szakmai nyelvvizsgára készül.