GS-0-37
Szerző(k): Balogh Ágnes

Egészségügyi német nyelvkönyv

ISBN: 978 963 9702 85 1
Digitális terjedelem: 272 oldal
Nyomtatott terjedelem: 272 oldal
Formátum: B/5
Kiadás éve: 2023
Foglalkozás(ok): Ápoló - Fogászati asszisztens - Idősgondozó
Tankönyvvé minősítési határozat

Nyomtatott könyv + eBook online

Raktárállapot: raktáron , Szállítási idő: 2-6 munkanap

db
5 800 Ft

eBook online

277
55
Licenc
5 800 Ft

Korábbi Egészségügyi német nyelvkönyvünk 2023-ban átdolgozott és javított kiadása.

Elődjéhez hasonlóan az alapvető egészségügyi szókincs megszerzésében, a szakmai szituációk megértésében és a hatékony kommunikáció elsajátításában segít. Nyelvi szintje B1-B2.

Bevezető fejezetei a testrészekkel, szervrendszerekkel, szervekkel foglalkoznak, majd az egyén általános egészségügyi állapotát tárgyaló fejezet következik (egészséges életmód, táplálkozás, mozgás, függőségek). Ezt követi az egészségügy különböző színtereinek bemutatása (orvosi rendelő, kórházi kezelés, szűrővizsgálatok és széles rétegeket érintő betegségek). Az egyes egészségügyi szakmák szókincsére kiemelt figyelmet fordít a kiadvány. Azok forgathatják haszonnal, akik ápolónak, gyermekápolónak, mentőápolónak, szülésznőnek, fogászati asszisztensnek vagy idősgondozónak készülnek. A szakmák bemutatása után gyógyszerismereti fejezetek következnek: a hagyományos, illetve alternatív gyógyászatban használt legfontosabb készítményeket is említik. A könyv végén két kiegészítő fejezet található, melyek a tanulás során bármikor használhatók. Az egyikben plusz gyakorlatok találhatók, a másikban pedig nyelvtani gyakorlófeladatok. A kiadvány egészségügyi szótárral zárul.

A könyv a nyelvtanulók munkájára, a nyelvgyakorlásra helyezi a hangsúlyt. A fejezetek „ráhangoló” feladatokkal kezdődnek, melyek segítségével aktívvá tehető a már meglévő alapszókincs. Ezután rövid szókincsbővítő szövegek és párbeszédek következnek, melyek mindegyikéhez feladatok kapcsolódnak. A fejezetek végén található zárófeladatokkal ellenőrizhető a megszerzett nyelvtudás. A könyv digitális verzióját hanganyaggal, a feladatok megoldásaival, valamint hasznos „Redemittel im Kasten” kiegészítésekkel bővítettük. bővítettük.

Kinek ajánljuk?

  • Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik egészségügyi szakmát tanulnak.
  • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra.
  • Szakembereknek (ápolóknak, gyermekápolóknak, mentőápolóknak, szülésznőknek, fogászati asszisztenseknek, idősgondozóknak), akiknek szakmai idegen nyelvi tudásra, vagy nyelvtudásuk felfrissítésére van szükségük.

 

 

 

 

Hanganyagok (.zip)

 

Kapcsolódó könyvek
Arbeit im Fokus
104 oldal, Kiadás: 2021
GS-0-49
Egészségügyi német nyelvkönyv
272 oldal, Kiadás: 2018
GS-0-37-R