Könyvbemutató sorozatot indítottunk!

 

Novemberben könyvbemutató sorozatot indítottunk, amely során online elérhetőséggel ingyenesen megismerhetik és használhatják a 2021-2022-es tanévre megjelenő új tankönyveinket! Terveink szerint hetente új kiadványt mutatunk be, amelyek mindegyike a 2020-ban megjelent új PTT tartalmi elemeihez igazodik. Ha tetszik könyvbemutató sorozatunk ötlete, kérjük ossza meg ismerőseivel, hogy az új kiadványok eljuthassanak mindenkihez!

 

Mit kell tenniük, ha olvasni és az online oktatásban használni szeretnék a könyveket?
  1. Kövessék Facebook- vagy Instagram-oldalunkat, vagy ha már követőink, ajánlják másoknak is, hogy kövessék és lájkolják a bejegyzést! Így értesülni fognak a következő új kiadványokról is!
  2. Regisztráljanak a szega.hu oldalon!
  3. Lépjenek be meglévő felhasználói fiókjukba!
  4. Végül keressék meg a könyvet honlapunkon, ismerjék meg, és használják online (PC-n, tableten vagy okostelefonon)!

 

GS-0-47 Építőipari alapismeretek

Szerényi Attila GS-0-47 ÉPÍTŐIPARI ALAPISMERETEK című könyve az építőipari ágazati alapképzés számára készült. A kiadvány tartalmát az új PTT előírásai alapján állította össze a szerző, 9. évfolyamos tanulók számára. A könyvből átfogó jelleggel megismerhetik az építőipari tevékenységek céljait, feladatait, folyamatait, résztvevőit. Rövid betekintést kaphatnak az építőipari ágazati képzésben választható egyes szakmák feladataiba. A jelenkor igényeinek megfelelve a tankönyv gazdagon illusztrált, ismeretanyaga kellően tagolt, átlátható szövegrészekből épül fel, számos feladattal fűszerezve. A feladatokban nagy hangsúlyt kapott a digitális kompetencia fejlesztése is. A tankönyv 6 fejezete: 1. Az építőipar feladata, felosztása; 2. Az építési munka jellege, szereplői; 3. Települések, települési infrastruktúra; 4. Az építmények rendeltetése, kialakítása; 5. Az épületszerkezetek rendszerezése; 6. Építési technológiák. E könyv online verzióját is megismerhetik és használhatják!

GS-6-05 Fémipari alapmegmunkálások

Bráda Csaba gépészek számára íródott könyvsorozatának újabb darabja a FÉMIPARI ALAPMEGMUNKÁLÁSOK című könyv, mely 2020 őszén készült el. Szerzőnk a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum tanára. E kiadványban a kézi alakítás eszközeivel, módszereivel és technikáival ismerteti meg a Diákokat. A könyv tartalma illeszkedik az új PTT előírásaihoz, és szerves egységet alkot a könyvsorozat többi gépészeti alapozó kötetével. A fő fejezetek: 1. Mérő- és ellenőrző eszközök; 2. A kézi darabolás eszközei; 3. A darabolás eszközei és technológiája; 4. Képlékeny hidegalakítások; 5. Forgácsolás; 6. Kötések; 7. Az alak- és helyzettűrések ellenőrzése. E könyvünk online verziója is ingyenesen használható a digitális otthonoktatás során: PC-n, okostelefonon vagy tableten, online kapcsolattal. Akár oktatási platformokba is beilleszthető.

GS-0-50 Exploring the World of Work

Bárány Judit és Bocskai Tamás könyvét használhatja a szakképzés minden ágazata az ágazati alapoktatás során, de azoknak az olvasóknak is jó szívvel ajánljuk, akik angol nyelvterületen vagy olyan szférában vállalnának munkát, ahol a nyelvtudás különösen fontos. Szerzőink olyan könyvet akartak írni, amely a munkavállalás témáját gyakorlatiasan közelíti meg: a diákok megismerhetik belőle az álláskeresés teljes folyamatát, még a munkaadók szempontjait is. Így könnyebb megérteniük, mitől lesz sikeres egy álláspályázat. A könyv nagy előnye, melyet a tankönyvet akkreditáló Szakértő is méltatott, hogy feladatait megoldva a diákok összeállíthatják a saját álláspályázati anyagukat, megtanulják értelmezni az álláshirdetéseket, illetve az állásinterjú során szükséges szókincs birtokába jutnak. A tankönyv lefedi a 2020-as szakképzési kerettantervet, nyelvi szintje B1-B2. Többi könyvünkhöz hasonlóan ez is beilleszthető olyan oktatástámogató platformokba, mint pl. a Google Classroom vagy a Moodle. Online változatában szerepel a könyv feladatainak megoldása és hanganyaga is.

GS-6-09 Hegesztési eljárások

Szabó Andrea és Heinrich Rezső könyve kiadónk első hegesztőknek szóló kiadványa, szerzői a hegesztőszakma elismert képviselői. Nagy odaadással, szakmai elhivatottsággal készítették ezt a kiadványt, mely tankönyv és szakkönyv is lett egyben – azaz a képzett hegesztők, a szakmát gyakorlók is találhatnak benne újdonságokat. Tartalma ugyanakkor illeszkedik az új PTT előírásaihoz. A tanulók megismerhetik belőle az olyan hagyományos hegesztési technológiák alapjait, mint a kézi ívhegesztés bevont elektródával, a fogyó elektródás védőgázos ívhegesztés, az oxigén-acetilén hegesztés. Emellett a Magyarországon még alig alkalmazott volframelektródás, semleges védőgázos hegesztésről is olvashatnak, és szerzőink bemutatják a jövőben várhatóan széles körűvé váló automata- és robothegesztést is. A könyv gazdag képi és rajzi illusztrációkat tartalmaz, számos ezek közül szerzőink saját fotója. Az ismeretek elsajátítását feladatok segítik. Ez a könyv is megismerhető most ingyenesen, online! Regisztráljanak oldalunkon, és belépés után olvassák a kiadványt PC-n, tableten vagy okostelefonon!

GS-6-04 Gépészeti technológiák

Bráda Csaba gépészek számára íródott kiadványa 2020 tavaszán készült el. Akkreditációs eljárása szintén sikeresen lezárult, 2021 februárjában felkerülhet a hivatalos tankönyvlistára. A kiadvány tartalma illeszkedik az új PTT előírásaihoz. Bevezető tankönyv, arra szolgál, hogy az olvasók átfogó képet kapjanak az anyagalakítási technológiák jellemzőiről. A könyv segítségével megismerkedhetnek a legfontosabb képlékeny melegalakításokkal, a hegesztéssel és lángvágással, a különböző hőkezelésekkel, a képlékeny hidegalakításokkal, az anyagleválasztással járó anyagalakítási módokkal, sőt, a felületetek bevonatolásáról is szó esik. Ez a könyv is gazdag illusztrációkat és számos feladatot tartalmaz, csakúgy, mint gépészeti tankönykönysorozatunk többi tagja, és nagy előnye, hogy a hagyományosak mellett újabb technológiákra is kitér (pl. plazmavágás, 3D nyomtatás stb.). E könyvünk online verziója is ingyenesen használható a digitális otthonoktatás során, és akár oktatási platformokba is beilleszthető.

GS-0-49 Arbeit im Fokus

Dr. Hetyei Judit tankönyve a munkavállaláshoz szükséges német nyelvi ismereteket foglalja össze. A szakképzés minden ágazata használhatja az ágazati alapoktatás során, és azoknak az olvasóknak is jó szívvel ajánljuk, akik német nyelvterületen vállalnának munkát. A kiadvány a munkavállalás témáját úgy dolgozza fel, hogy végigvezeti az olvasókat az álláskeresés teljes folyamatán: az álláshirdetések értelmezésétől indulva a pályázati anyag összeállításán át az állásinterjúig, sőt az interjú előtti általános csevegés témájáig jutunk el. A diákok olyan kifejezésekkel, nyelvi fordulatokkal, sőt szokásokkal ismerkedhetnek meg, amelyek német nyelvterületen valóban élőek, használatosak. A tankönyv teljesen lefedi a 2020-as szakképzési kerettantervet, nyelvi szintje B1-B2. Többi könyvünkhöz hasonlóan ez is beilleszthető olyan oktatástámogató platformokba, mint pl. a Google Classroom vagy a Moodle. Online változataiban szerepel a könyv feladatainak megoldása és hanganyaga.

GS-6-10 Gépész anyagismeret 1.

Bráda Csaba gépészek számára íródott alapozó kiadványa 2020 őszén készült el. Akkreditációs eljárása szintén sikeresen lezárult, ha megérkezik az aláírt miniszteri engedély, felkerülhet a hivatalos tankönyvlistára. A kiadvány tartalmát szerzőnk az új PTT előírásai alapján állította össze. A gépészeti ágazati alapozó tanulmányok részeként a könyv összefoglalóan tartalmazza a legfontosabb ipari anyagok alapvető tulajdonságait, leggyakoribb felhasználási területeit és a felhasználásukat befolyásoló sajátos jellemzőket – ezeket ugyanis minden gépészeti termék előállításához ismerni kell. A könyv gazdag illusztrációival és számos feladatával ezeknek az ismereteknek a megtanulásában segít. E könyvünk online verziója is ingyenesen használható a digitális otthonoktatás során: PC-n, okostelefonon vagy tableten, online kapcsolattal. Akár oktatási platformokba is beilleszthető.

GS-5-23 Földmérési és kitűzési ismeretek

Bársony István könyve 2020 tavaszán készült el. Akkreditációs eljárása sikeresen lezárult, ha megérkezik az aláírt miniszteri engedély, a hivatalos tankönyvlistára is felkerülhet jövő év februárjában. A könyv a magas- és mélyépítő technikusok számára íródott portfóliónk része. Tartalma illeszkedik az új tanterv követelményeihez, de ami ennél is fontosabb, hogy időszerű. Ezt az akkreditáció során is kiemelte minden Szakértő. A földmérés területe ugyanis sokat fejlődött az utóbbi években. A könyv leírásai, feladatai és gazdag illusztrációi segítségével a Diákok megismerhetik azokat a legújabb eszközöket, módszereket, amelyekkel a mindennapi építési gyakorlat során dolgozniuk kell. Természetesen ez a könyvünk is ingyenesen megismerhető és használható az online otthonoktatás során, és ez is beilleszthető oktatási platformokba!

GS-6-07 A műszaki rajz alapjai - munkafüzet

Fenyvessy Tibor és Seres Ferenc gépészek számára íródott alapozó kiadványát, A MŰSZAKI RAJZ ALAPJAIT könyvbemutató sorozatunk 2. részében már megismerhették, online formában november 19. óta ingyenesen hozzáférhető honlapunkról. A könyv KIEGÉSZÍTŐ MUNKAFÜZETÉNEK szerzője Fenyvessy Tibor. Bízunk benne, hogy az akkreditációs eljárás után 2021 februárjában ez a könyv is felkerül a hivatalos tankönyvlistára. A szakértői visszajelzések eddig nagyon kedvezőek. Miért is érdemes megismerkedni ezzel a kiadvánnyal? Azért, mert a gépészeti alapoktatás tanulóit az új PTT elvárásai alapján készíti fel a műszaki rajzok olvasására, megértésére és elkészítésére. A tanulók gyakorolhatják azokat a jelölési, ábrázolási sztenderdeket, melyek minden gépészeti műszaki rajz alapjai, így olyan készségekre tehetnek szert, amelyek egész további gépészeti képzésük során hasznukra lesznek. Többi könyvünkhöz hasonlóan ez is beilleszthető olyan oktatási platformokba, mint pl. a Google Classroom vagy a Moodle.

GS-0-48 Építőipari kivitelezési alapismeretek

Bársony István, Szerényi Attila és Szerényi István az építőipari ágazati alapképzés számára készítették el ezt a tankönyvet 2020 őszén. Jelenleg ennek a kiadványnak is a tankönyvvé minősítési eljárása folyik, ígéretesen alakul. Célunk, hogy a sikeres akkreditációs eljárás után 2021 februárjában ez a könyv is felkerüljön a hivatalos tankönyvlistára. A kiadvány tartalmát az új PTT előírásai alapján, szakoktatókkal konzultálva állították össze a szerzők, hogy a 2020-ban indult ágazati alapozó oktatást segítse. Praktikus és kompakt tankönyv, a legszükségesebb ismereteket tartalmazza. Győződjenek meg erről Önök is! Ezt a kiadványt is ingyenesen használhatják a digitális otthoni oktatás során - online, PC-n, tableten vagy okostelefonon futtatva.

GS-6-06 A műszaki rajz alapjai

Fenyvessy Tibor és Seres Ferenc gépészek számára íródott alapozó kiadványa 2020 őszén készült el, jelenleg tankönyvvé minősítési eljárása folyik. Bízunk benne, hogy a sikeres akkreditációs eljárás után 2021 februárjában felkerül a könyv a hivatalos tankönyvlistára, és az iskolák számára is rendelhetővé válik. Addig is ismerkedjenek meg a kiadvánnyal online, ingyenesen! A digitális otthoni oktatás során Olvasóink már használhatják, ötleteket meríthetnek belőle, és olyan oktatási platformokba is beilleszthetik, mint pl. a Google Classroom. A kiadvány tartalmát az új PTT előírásai alapján állították össze a szerzők, így használható az ágazati alapozó oktatás során. Feladatorientált kiadvány, a műszaki rajz alapjaiba gyakorlással és sok hasznos illusztrációval vezeti be a Diákokat.

GS-0-46 Munkavállalói ismeretek

Elsőként Fleischmann Anna könyvére hívjuk fel a figyelmüket, mely október elején jelent meg kiadónknál. A Tankönyvvé minősítési eljárása lezajlott, az aláírt miniszteri engedély megérkezése után a hivatalos tankönyvlistára is felkerülhet. Ezt a könyvet minden ágazat minden szakmája használhatja az ágazati alapoktatás során. A kiadvány amellett, hogy a 18 órás tartalmi és időkövetelményekhez igazodik, teljesen időszerű ismereteket tartalmaz, a korosztály számára feldolgozható mennyiségben és nyelvezettel.