Köszöntő a tanévkezdéshez és néhány fontos információ

 

Tisztelt Intézményvezetők, Tanárok, Tankönyvfelelősök!


Megkezdődik a 2020/2021-es tanév, amely az előzőhöz hasonlóan szinte biztosan különleges lesz minden oktatásban résztvevő számára. Így engedjék meg, hogy a tankönyvekkel és digitális oktatással kapcsolatosan röviden több aktualitásra felhívjuk a figyelmüket.

Könyvkatalógus
Az itt közölt levelünkkel együtt 2020. évi könyvkatalógusunkat is megküldtük postán az iskoláknak. A katalógust márciusban legyártottunk, de a vírushelyzet miatt akkor nem juttattuk el Önökhöz postai úton. A katalógusban továbbra is csak a legfontosabb információk olvashatók, további részletek (tartalomjegyzék, mintaoldalak, elérhető kiegészítő digitális tartalmak) itt, a honlapunkon találhatók.

Digitális hozzáférés a diákok számára
A legtöbb új nyomtatású, 2020-ban diákokhoz kerülő tankönyvünk belső borítóján egyedi kód található, erre a könyvborítón narancssárga matrica is figyelmeztet. A kód itt, a www.szega.hu oldalon való regisztrálás és aktiválás után hozzáférést biztosít számukra az adott kiadvány tableten és okostelefonon elérhető E-book – Tablet verziójához (online kapcsolat mellett). Ezzel nemcsak a könyv oldalai érhetőek el digitális formában, de a kiadó által készített kiegészítő tartalmak is, 1 év időtartamig (1 év után 75% kedvezménnyel meghosszabbítható a licenc).

Digitális hozzáférés a tanárok számára
A tanárok számára a kivetíthető E-book – Tanári verziókat több Szakképzési Centrum vásárolta meg a korábbi években, számukra a rendszerünk használata nem volt ismeretlen. 2020. március 16-án a digitális oktatás hirtelen bevezetésével tankönyveink tartalmát és kiegészítőit június 15-ig minden oktatásban résztvevő számára korlátlanul hozzáférhetővé tettük. Ekkor sokan megismerhették az online kiadványokat. Bízunk benne, hogy elnyerték tetszésüket! A további használathoz és megrendeléshez keressenek minket elérhetőségeinken.

Programtantervek
A 2020 nyarán megjelent programtantervekhez illeszkedő első tankönyvek már elkészültek, minősítési eljárásuk megindult. A tankönyvválasztáshoz az alább látható táblázat nyújt segítséget, melyet PDF formátumban le is tölthetnek. Dolgozunk azon, hogy a meglévő kiadványokat is az új szemlélethez igazítsuk, illetve több szakmacsoport számára teljesen új fejlesztések kezdődtek meg.

25 évesek lettünk...
A tanévek jöttek-mentek, miközben 25 éve volt, amikor az első Építőipari szakrajz könyvünk megjelent. Bármi újat hoz az idei tanév, ahogy idáig tettük, úgy a továbbiakban is mindig állunk az iskolák, tanárok, diákok rendelkezésére.

Kérjük támogassák munkánkat és fejlesztéseinket a tankönyvek diákok számára való megrendelésével, eljuttatásával, valamint a digitális tartalmak napi használatával!


Üdvözlettel:

Szerényi István
ügyvezető igazgató

Pécs, 2020. augusztus 28.

 

 

Tankönyvválasztó táblázatok (.pdf)